محتوای وب سایت شما اصلی ترین عامل در جذب بازدیدکننده می باشد. آیا محتوای شما به حد کافی برای مخاطب جذاب است؟ برای آنکه بیشترین بهره را از محتوای وب سایتتان داشته باشید لازم است تا حسابرسی محتوا (Content Audit) انجام دهید. این یک واقعیت است که حتی بهترین نویسندگان محتوا و سئوکاران نیز گاهی با محتوایی برخورد می کنند که خود در وب سایتشان بدان نپرداخته اند. به دلایل مختلف تمامی تلاش های شما به نتیجه دلخواه نمی رسند و گاهی با شکست مواجه می شوید. گاهی اوقات با وجود آنکه بیشترین تلاش خود را در تولید یک محتوای جامع انجام می دهید اما متاسفانه در نتایج جستجو جایگاه مناسبی به دست نمی آورید و اساسا هیچ کمکی به اهداف کلی شما نمی کند.
محتواهایی که به سختی روی آنها کار کرده اید را رها نکنید. در عوض، از این محتوایی که موفقیت کمتری به دست آورده است استفاده کنید تا دریابید اشتباه کار کجا بوده است. برای اصلاح اشتباهات انجام شده اقدامات لازم را انجام دهید و از تجربیات کسب شده برای ایجاد محتوای جدید و قویتر استفاده کنید. اما قبل از اینکه بتوانید این کار را انجام دهید، باید بدانید کدام یک از صفحات سایت شما عملکرد ضعیفی دارند. و این نیاز به ممیزی محتوا دارد. اگر با نحوه انجام این کار آشنا نیستید، نگران نباشید. در ادامه مطلب توضیح خواهیم داد که ممیزی محتوا چیست و چرا اهمیت دارد و سپس دستورالعملهای گام به گام برای انجام حسابرسی محتوا را به شما ارائه میکنیم.
فهرست مطالب
حسابرسی محتوا چیست؟
Content Audit فرآیند فهرست نویسی و تجزیه و تحلیل تمام محتوای سایت به منظور یافتن تمامی نقاط قوت، ضعف و فرصت ها است که نمایانگر یک نمای کیفی از محتوای شما می باشد، بنابراین می تواند از وب سایتی به وب سایت دیگر متفاوت باشد. اما مراحل انجام کار تا حد زیادی یکسان می باشد.
ممیزی محتوا یک راه عالی برای بهره گیری از منابع درون یک شرکت است زیرا ممکن است برای این تجزیه و تحلیل و پیاده سازی به چندین تیم از جمله بازاریابان دیجیتال، متخصصان سئو، بازاریابان محتوا و توسعه دهندگان وب نیاز داشته باشد.
ممیزی محتوا به ما این امکان را میدهد تا به نقاط ضعف وبسایت خود مانند صفحات با محتوای کم یا پیوندهای داخلی رسیدگی کنیم. در انجام این تجزیه و تحلیل، میتوانیم برنامهریزی کنیم که چه کارهایی ممکن است برای بهبود محتوای خود انجام دهیم. هدف کلی ممیزی محتوا افزایش عملکرد جستجوی ارگانیک ما است.
با تجزیه و تحلیل نحوه عملکرد محتواهای قبلی و اینکه مخاطبان ما چه محتوایی را بیشتر دوست دارند، میتوانیم شکافهای موجود در استراتژی محتوای خود را پیدا کنیم و ایدههای جدیدی برای تولید محتواهای بعدی ایجاد نماییم.
چرا باید محتوای خود را حسابرسی کنید؟
هیچ چیز از گذر زمان مصون نیست، از جمله محتوای شما. بسیاری از مطالب در گذر زمان نیاز به اصلاح و تغییر می یابند زیرا ممکن است چیزهایی که زمانی حقایق غیرقابل انکار محسوب می شدند اکنون خلاف آن ها ثابت شده باشد و عصر اینترنت نیز این روند را تسریع کرده است. دقیقاً به همین دلیل است که ممیزی منظم محتوا مهم و مورد نیاز است. حسابرسی محتوا با پاسخ به سوالات زیر و به روز نگه داشتن محتوای شما در بهبود رتبه بندی سایت شما تاثیر می گذارد:
- محتوای موجود شما چیست؟
- آیا این محتوا ارزشمند است؟
- افراد چگونه محتوای شما را پیدا می کنند؟
- عملکرد آن چگونه است؟
- آیا هنوز دقیق است؟
پاسخ به این سوالات به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که محتوای شما از کیفیت بالایی برخوردار است و در عین حال به شما کمک می کند تا با استراتژی بازاریابی محتوای خود هماهنگ بمانید.
مراحل انجام حسابرسی محتوا
اکنون که می دانید چرا باید ممیزی محتوا را به طور منظم انجام دهیم، در ادامه به بررسی گام به گام نکات اساسی در مورد نحوه انجام ممیزی محتوا می پردازیم.
مرحله 1: اهداف خود را تعیین کنید
کارهای زیادی در ارتباط با ممیزی محتوا وجود دارد، بنابراین برای اطمینان از اینکه زمان و انرژی خود را هدر نمی دهید، مهم است که با اهداف کاملاً تعریف شده در مورد آنچه می خواهید به انجام برسانید، شروع کنید.
شما باید حداقل یک هدف داشته باشید تا عامل محرک بررای حسابرسی محتوا باشد و سپس معیارهایی را تعیین کنید که میزان موفقیت با آن ها اندازه گیری می شود. این معیارها می تواند شامل موارد زیر باشد:
- بهبود نتایج سئو برای صفحات خاص یا کل وب سایت شما.
- افزایش تعامل و/یا تبدیل.
- حذف محتوای قدیمی یا اضافی
- بهبود استاندارد محتوای موجود.
- تصمیم گیری در مورد ساختار سازمانی جدید برای سایت شما.
مرحله 2: جمع آوری و دسته بندی محتوا
زمانی که اهداف خود را تعریف کردید، وقت آن است که بر روی محتواهای منتشر شده تمرکز نمایید. ابتدا، نوع محتوایی را که قرار است بررسی کنید مشخص نمایید و لینک آنها را جمع آوری کنید. میتوانید این کار را به صورت دستی از طریق نرم افزار اکسل یا Google Sheets انجام دهید و یا میتوانید از ابزار آنلاینی مانند HubSpot، Semrush یا Screaming Frog استفاده کنید. در صورتی که سایت شما دارای صفحات زیادی باشد بهتر است از ابزارهای آنلاین کمک بگیرید. پس از جمع آوری لینک های مورد نظر باید آن ها را دسته بندی نمایید.
برای هر کدام از محتواها که لینکشان را جمع آوری کردید اطلاعات مربوطه را یادداشت کنید. این اطلاعات می تواند شامل موارد زیر باشد :
- نویسنده
- کدام تیم آن را تولید کرده؟ تیم محتوا ، تیم سئو و غیره
- زمان: چقدر طول کشید تا محتوا به طور کامل تولید شود؟
- عنوان
- تاریخ
- نوع محتوا: آیا یک پست وبلاگ، اینفوگرافیک، مطالعه موردی و غیره است؟
- هدف محتوا: هدف از تولید محتوا چه بود: بک لینک، ترافیک و غیره؟
- تعداد کلمه
- نظرات
- اشتراکها: این مورد را بر اساس شبکه های اجتماعی و میزان کل اشتراک گذاری ها تقسیم بندی کنید.
این کار باعث سازماندهی حسابرسی محتوای شما می شود، زیرا تعیین میکنید کدام قسمت های موجود خوب هستند و کدامها باید بهروزرسانی یا حذف شوند. نحوه ساختار این اطلاعات را اهداف شما تعیین می کند. در این مرحله حتی می توانید محصولات یا خدماتی را که این محتوا پشتیبانی می کند، کلمات کلیدی مورد نظر و تعداد کلمات را مشخص کنید.
مرحله 3: ردیابی معیارها و تجزیه و تحلیل داده ها
اکنون که قالب حسابرسی محتوای خود را ایجاد کردهایم، زمان آن است که به بررسی عملکرد آن بپردازیم. شما به دنبال شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) ملموسی هستید که به شما این امکان را می دهد سلامت و عملکرد سایت خود را ارزیابی کنید.
انجام یک حسابرسی محتوا بر روی محتواهای قدیمی
قبل از ورود به داده ها، شما باید محتوای تولید شده در گذشته خود را حسابرسی کنید. دانستن عملکرد محتوایی که منتشر کردهاید به شما کمک میکند تا بسنجید چه نوع محتوایی را در آینده باید ایجاد کنید و چه نوع محتوایی را ایجاد نکنید.
این بخش از ممیزی محتوای شما زمان بر خواهد بود. شما باید تصمیم بگیرید که تا چه حد می خواهید ممیزی محتوا های قدیمی خود را انجام دهید و سپس همه لینک های محتواها را برای آن دوره زمانی جمع آوری کنید. توصیه میکنم حداقل یک سال به عقب برگردید و دادههایی را درباره عملکرد محتوایتان در سال قبل جمعآوری کنید.
با این حال، جمع آوری تمام لینک های محتواهای گذشته شما بهتر است با استفاده از ابزارهای آنلاین انجام شود هر چند که انجام این کار به صورت دستی هم مانعی ندارد. خوشبختانه، بسیاری از ابزارهای تجزیه و تحلیل وب سایت مانند گوگل آنالیتیکس یا ابزار حسابرسی محتوای Semrush می توانند به سرعت محتوای شما را بر اساس داده های نقشه سایت شما جمع آوری و دسته بندی کنند. این ابزارها می توانند فهرستی از لینک محتواهای قدیمی را برای ممیزی محتوا در اختیار شما قرار دهند.
برای انجام ممیزی های مداوم آماده باشید
هنگامی که تمام محتوای سال گذشته را به صورت مرتب و دسته بندی شده گردآوری نمودید، می توانید این فعالیت حسابرسی را برای محتوای جدید به صورت هفتگی تکرار کنید.
معیارهای ارزیابی داده ها
در این قسمت به بررسی معیارهایی خواهیم پرداخت که در حسابرسی محتوا باید به آن ها توجه شود.
نظرات
بخش نظرات مطالب زمانی که به درستی مدیریت شده باشد می تواند محتوای ارزشمند تولید شده توسط کاربران را به پست ها و مقالات وبلاگ شما اضافه کند. اگر یکی از اهداف محتوایی شما ایجاد تعامل هر چه بیشتر با کاربران است باید به این مساله واقف باشید که چه نوع محتوا و موضوعاتی باعث ترغیب کاربران برای نوشتن نظراتشان می نماید.
از تگ UGC برای لینک های ایجاد شده توسط کاربران استفاده کنید تا مطمئن شوید که با الزامات گوگل برای نشانه گذاری پیوند ها مطابقت دارید. اگر امکان نظر دادن در مطالب را به هر دلیلی غیرفعال کرده اید، نظرات پستهای رسانههای اجتماعی خود را درباره محتوای خود بررسی کنید.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
برخی از کارشناسان، میزان اشتراک گذاری پست هایشان در شبکه های اجتماعی را به عنوان یکی از معیارهای موفقیت تلقی می کنند. با این حال، نظارت بر میزان محبوبیت پست های شما در شبکه های اجتماعی میتواند به شما در کشف موضوعاتی که احتمالاً مخاطبان خاص را جذب میکنند، کمک کند. برای مثال، کسبوکارهایی که میدانند بیشتر کاربرانشان از فیسبوک جذب می شوند، میخواهند محتوای محبوب بین مخاطبان فیسبوک ایجاد کنند. تجزیه و تحلیل این که کدام پستها در گذشته بیشترین اشتراکگذاری توسط کاربران را در فیسبوک داشتهاند، راه خوبی برای پیدا کردن موضوعاتی است که ممکن است در آینده مورد استفاده قرار گیرند.
ترافیک ارگانیک
در حالت ایده آل، محتوای شما می تواند ترافیک ارگانیک زیادی دریافت نماید. اگر ترافیک ارگانیک دریافت نمی کنید، این مساله می تواند نگران کننده باشد و به عنوان زنگ خطری برای وب سایت شما به شمار می رود.
شاید مشکلی در روند کار وجود دارد. این مشکلات می تواند در استراتژی محتوای شما، نحوه توزیع محتوا، نوع محتوا و یا خود محتوای شما وجود داشته باشد. با ارزیابی منظم معیارهای ترافیک ارگانیک در حسابرسی محتوای خود، می توانید برای برطرف نمودن مشکل اقدامات لازم را انجام دهید.
نرخ پرش (Bounce Rate)
آیا بازدیدکنندگان وب سایت شما بدون مطالعه محتوای شما از آن خارج می شوند؟ اگر گوگل آنالیتیکس نتواند اسکرول، کلیک ها یا سایر تعاملات با محتوای شما را قبل از خروج کاربر تشخیص دهد، به عنوان یک پرش در نظر گرفته می شود. و اگر نرخ پرش بالایی دارید، این می تواند نشان از محتوای بد باشد. در حالت ایدهآل، محتوای شما دروازهای است که کاربر را از صفحه نتایج جستجو به وبسایت شما هدایت میکند و اطلاعات مورد نیاز را در اختیارشان قرار می دهد و سپس بسته به نیازشان آن ها را به محتواهای دیگر هدایت می نماید. ماندگاری طولانی مدت کاربر در وب سایت شما نشان دهنده کیفیت بالای محتوای شماست که توانسته کاربر را مجذوب نماید تا کاربر مدت زیادی را در بین صفحات سایت شما صرف نماید. اما میزان نرخ پرش مناسب چقدر است؟
محدوده 26 تا 45 درصد برای سایت های خرده فروشی و تجارت الکترونیک می تواند مناسب باشد، در حالی که سایت های B2B در محدوده 25 تا 55 درصد قرار می گیرند. برای وبلاگ ها، این محدوده می تواند تا میزان 90 درصد نیز افزایش یابد. محدوده نرخ پرش مناسب برای سایت شما به جایگاه آن در نتایج جستجو بستگی دارد.
بک لینک ها
همانطور که همگی می دانیم بک لینک ها یکی از عوامل مهم در کسب رتبه های بالا میان نتایج جستجو می باشد. اما فقط بک لینک های باکیفیت باعث رشد وب سایت ما خواهند شد. بنابراین باید محتوای ما به گونه ای باشد که سایر کاربران به مطالب ما لینک دهند و اصطلاحا بک لینک سازی طبیعی انجام گیرد. شما باید بک لینک هایی را که دریافت می کنید به دو دلیل مهم ردیابی کنید:
1- بک لینک های شما در طول زمان تغییر خواهند کرد. روز اول که یک محتوای جدید منتشر می کنید، ممکن است دو تا سه بک لینک به دست آورید. بگذارید یک هفته بگذرد و شاید اکنون 10-12 بک لینک ظاهر شده باشد. یک سال بعد تعداد بک لینک های این محتوا به 500 عدد و شاید حتی بیشتر نیز خواهد رسید.
2- همه بک لینک ها خوب نیستند. مطمئناً 500 بک لینک ممکن است چیز خوبی به نظر برسد، اما اگر 400 عدد از این بک لینک ها به طور بالقوه برای وب سایت شما خطرناک باشند منجر به اسپم شدن وب سایت و حتی در مواردی حذف از نتایج جستجو را به دنبال خواهد داشت. پس بهتر است بک لینک های مضر و غیر طبیعی را حذف کنید.
زمان ماندگاری در صفحه
اگر محتوای شما یک پست وبلاگ طولانی با 2500 کلمه باشد و میانگین زمان ماندگاری کاربرران در صفحه 18 ثانیه باشد، حتما مشکلی وجود دارد. این معیار به شما اطلاع میدهد که محتوای شما برای مخاطبان شما مناسب نیست و یا آنقدر جذاب نیست تا کاربر را در صفحه نگه دارد. باید محتوای بیشتری با تمرکز بر موضوعاتی مانند آن ایجاد کنید.
بازدیدکنندگان منحصر به فرد
ما میخواهیم تعداد زیادی بازدیدکننده منحصربهفرد محتوای ما را ببینند و تعداد بازدیدهایی را که محتوا دریافت میکند افزایش دهند. هرچه تعداد بازدیدها بیشتر باشد، احتمال موفقیت ما بیشتر خواهد بود.
تعداد صفحات در یک سشن زمانی (Pages Per Session)
منظور از سشن، زمانی است که کاربر وارد سایت شده تا زمانی که خارج می شود. کاربر پس از مشاهده محتوای شما آیا از صفحات دیگر نیز بازدید می کند؟ معمولا به چه صفحاتی می روند؟
یک پست وبلاگ در مورد بهترین پالتوهای زمستانی می تواند کاربر را تشویق کند تا روی لینک های موجود در پست وبلاگ کلیک کند و در وب سایت شما کت های مختلف را خریداری کند. حتی ممکن است خریدی انجام دهند که هدف نهایی هر بازاریابی تجاری است.
کاربران جدید در مقابل کاربران بازگشتی
آیا با این محتوا مخاطب جدیدی جذب می کنید؟
کاربران بازگشتی عالی هستند. مشتریان بازگشتی حتی بهتر هستند. اما ما همچنین باید هدف خود را برای جذب کاربران جدید با محتوای خود داشته باشیم. در حالت ایده آل، شما می خواهید ترکیب خوبی از هر دو را داشته باشید.
منابع ترافیک
منابع اصلی ترافیک سایت خود را تعریف نمایید تا بدانید ترافیک شما بیشتر از کجا می آید. اگر بیشتر ترافیک محتوای شما از فیس بوک است، محتوای بیشتری را در صفحه فیس بوک خود ارسال کنید. با شناسایی منابع اصلی ترافیک نظارت دقیقی بر ترافیک دریافتی خواهید داشت تا در صورت افت ترافیک نسبت به بازسازی هر کدام اقدام نمایید.
نرخ تبدیل
اگر هدف شما برای یک محتوای جدید، ایجاد 100 تبدیل در سه ماهه اول است (منظور تبدیل بازدیدکننده به خریدار)، باید یک ستون اضافه کنید و تعداد تبدیلهای دریافتی از آن محتوا را دنبال کنید. شاید در هفته اول، تنها دو تبدیل وجود داشته باشد، و شما شروع به شک به محتوا کنید. بگذارید دو ماه بگذرد و هر هفته به ممیزی محتوا ادامه دهید. ممکن است متوجه شوید که در حال حاضر، محتوا در مجموع 140 تبدیل ایجاد کرده است، نه تنها به هدف شما رسیده است بلکه از آن نیز فراتر رفته است. انجام حسابرسی محتوا به صورت مستمر باعث می شود تا شما اطلاعاتی به دست آورید که تصمیم گیری را برای شما راحت تر و هوشمندانه تر می نماید.
مرحله 4: گام های عملی بردارید و یک استراتژی محتوای جدید ایجاد کنید
در حال حاضر، شما باید تمام اطلاعات مورد نیاز خود را برای تعیین اینکه چه محتوایی کار می کند و چه چیزی کار نمی کند، داشته باشید. اکنون زمان استفاده از این اطلاعات برای ایجاد برنامه ای برای بهبود آن است.
ستون دیگری را به جدول خود اضافه کنید تا مشخص نمایید برای هر قسمت از محتوا چه اقدامی باید انجام دهید. این مرحله می تواند شامل حذف، بهروزرسانی، بازنویسی یا استفاده مجدد باشد. اولویت را برای هر عمل مشخص کنید. حذف محتوا سریع و معمولا آسان است. بهروزرسانی ممکن است شامل بهروزرسانیهای جزئی حقایق یا لینک ها باشد. از سوی دیگر، تغییرات اساسی میتواند زمان بر باشد.
افزودن یک ستون با عنوان اولویت به جدول حسابرسی محتوا نیز می تواند مفید باشد تا موارد ضروری را پیگیری کنید. از آنجا که ممیزی محتوای شما باید موضوعات داغ و پست های موفق را پوشش دهد، خود یک فرصت عالی برای توسعه یک استراتژی محتوای جدید نیز است.
جمع بندی
ممیزی محتوا جذاب ترین بخش بازاریابی نیست، اما کاملا ضروری می باشد. به یاد داشته باشید که آنچه امروز کار می کند ممکن است فردا کار نکند. هر چقدر هم که یک محتوا عالی کار شده باشد در صورت منسوخ شدن آن دیگر کاربردی نخواهد داشت. برای اطمینان از اینکه بیشترین بهره را از کار سخت خود می برید، باید مرتباً ممیزی محتوا را انجام دهید. این کار بهترین راه برای مراقبت از سلامت کلی وب سایت شما است. همچنین به شما کمک می کند تا فرصت های جدید را شناسایی کرده و به اهداف خود برسید.
سلام اموزش هاتون خیلی خوبن هستن براشون ویدیو هم درست کنید عالی میشن