اسکیما چیست ؟ صفر تا صد اسکیما

سعید رحیمی آموزش, بهینه سازی وبسایت, وبلاگ 04 سپتامبر 2019
اسکیما چیست ؟ صفر تا صد اسکیما

اسکیما چیست؟

اسکیما یا Schema واژگان معنایی کد است که ماحصل تلاش مشترک گوگل، یاهو و یاندکس می­باشد. این زبان پذیرفته شده به مدیران وب اجازه می­دهد تا کد خود را در HTML قرار دهند که در تمام سیستم عامل­های اصلی جستجو به رسمیت شناخته می شود.

افزودن الگو نشان گذاری فزاینده به سایت شما، به موتورهای جستجو کمک می­کند تا آنچه را در سایت شما بارگذاری شده است را بهتر درک کنند و نتیجه بهتر و آموزنده ­تری را به کاربر برگردانند.

آموزش کار با Schema

امروز ما قصد داریم شما را با یکی از مباحث اختصاصی که شاید در سایت شما کارساز باشد و بتواند سئو سایت شما را بهینه کند آشنا کنیم. اگر بخواهیم کمی واضح تر برای شما اسکیما را معنی کنیم می توانیم بگوییم که شما به وسیله اسکیما می توانید سایت خود را برای موتور های جستوجوگر نشانه گذاری کنید و تنها مطالبی در نتایج گوگل به نمایش گذاشته می شوند که از اعتبار خاصی برخوردار باشند، پس در کل ما با استفاده کردن از اسکیما می توانیم سایت خود را نشانه گذاری کنیم و کار را برای گوگل آسان تر کرده باشیم.

اسکیما مارکاپ

در این مقاله ما می خواهیم شما را بصورت کاملا جامع با اسکیما آشنا کنیم، یعنی شما می توانید یاد بگیرید که چگونه می توانیم اسکیما را به سایت خود متصل کنیم، همچنین در کنار این مورد شما می توانید اطلاعات کاملی را از تمامی بخش های اصلی اسکیما بدست آورید. شاید سوالی هایی در ذهن شما ایجاد شود که تاثیر اسکیما بر روی سایت ما چیست؟ اگر علاقه مند هستید تا با تمامی این موارد آشنایی لازم را بدست آورید و جواب سوالات خود را بدست آورید در ادامه این مقاله تخصصی همراه سایت دیبا پی سی باشید.

تاثیر اسکیما بر روی سایت

در گام نخست ما می خواهیم پاسخی به سوال های شما دهیم، شما با فعال کردن اسکیما بر روی سایت خود می توانید کمکی به موتور های جستوجوگر در یافتن مطالب مفید سایت خود کنید، اگر شما بتوانید از اسکیما در سایت خود استفاده کنید بدون شک می تواند بر روی سئوی سایت شما تاثیر گذاشته و بازدید های بیشتری را جذب خود کند. علاوه بر آن ما در این پاسخ می توانیم سوالی دیگر را ارائه دهیم که چرا اسکیما در سئوی سایت بسیار مهم می باشد، که پاسخ آن در خط بالایی داده شده است.

حالا که با تاثیرات اسکیما بر روی سایت خود آشنا شده اید ما می خواهیم شما را با مراحل مقدماتی و یا مراحل فعال سازی اسکیما بر روی سایت شما آشنا کنیم.

مراحل آغازی اسکیما

ما برای فعال سازی اسکیما بر روی سایت خود می توانیم از روش های مختلفی استفاده کنیم که در این مقاله ما شما را با آنها آشنا خواهیم کرد. در اولین قدم ما با ورود به سایت رسمی اسکیما می توانیم اطلاعات جامعی و کاملی از اعلائم نشانه گذاری را مشاهده کنیم. سایت اسکیما برای اولین بار در سال 2011 میلادی طراحی شد و حوزه فعالیت خود را با موتور های محبوب جستوجوگر شروع کرد، از این موتور های جستوجوگر می توانیم به گوگل، یاهو و بینگ اشاره داشته باشیم. مسئله ای که پیش می آید این است که اسکیما با این موتور های جستوجوگر چه همکاری را آغاز کرده است؟

موتور های جستجوگر برای بدست آوردن مطالب مفید هر سایت با استفاده از علائم نشانه خود مطالب مفید را پیدا می کند و در اختیار این جستوجوگر ها قرار می دهد(در واقع وظیفه انجام این کار ها بر دست اسکیما می باشد، پس بهتر است ما هم از اعلائم نشانه ای اسکیما در سایت خود استفاده کنیم). بعد از این مرحله تمامی این مطالب مفید یافت شده می توانند جایی در نتایج جست و جو شده موتور های جستوجوگر داشته باشند. با انجام دادن تنها چند کار ما سایت خود را به راحتی می توانیم در این موتور های جست و جو محبوب کنیم.

روش های راه اندازی schema

ما بسته به اطلاعات خود می توانیم اسکیما را بر روی سایت خود راه اندازی کنیم، دو روش اصلی وجود دارد که می توانیم سایت خود را بهینه کنیم، در اولین روش ما حتما باید با زبان های برنامه نویسی آشنایی لازم را داشته باشیم، اگر شما فاقد آشنایی با این زبان ها هستید می توانید با استفاده از ابزار های رایگان که در ادامه مطالب شما را با آنها آشنا خواهیم کرد استفاده کنید.

نشانه گذاری اسکیما

اگر شما با زبان های برنامه نویسی آشنایی دارید پس می توانید به راحتی این کار را تنها با یادگیری چندین خط کد انجام دهید. کد نویسی اسکیما همانند دیگر زبان های برنامه نویسی می باشد و کار شما را ساده کرده است. در اولین قدم می خواهیم شما را با ابزار های رایگان آشنا کنیم که به وسیله آن می توانید تمامی این مراحل را بگذرانید.

ابزار Google Tag Manager برای توسعه schema

اولین ابزاری که قصد داریم از کمپانی بزرگ گوگل به شما آشنا کنیم Google Tag Manager می باشد که یکی از کاربرد های اصلی این ابزار رایگان بهرمند بودن از کد های اسکیما می باشد. بطور کلی Google Tag Manager وظیفه دارد کد های برنامه نویسی شده و یا قالب شما را بروزرسانی کند، با این بروزرسانی شما می توانید سایت خود را از اسکیما پشتیبانی بدهید. شاید اسم Google Tag Manager را کمتر کسانی هستند که شنیده باشند، در واقع این ابزار کارآمد با نام مخفف صدا زده می شود و عموم افراد آنرا GTM صدا می زنند. این ابزار حرفه ای گوگل علاوه بر اعلائم اسکیما می تواند سایت شما را از دیگر نقاط مختلف بهینه سازی کند.

اگر قصد دارید از این ابزار کارآمد GTM استفاده داشته باشید می توانید اینجا کلیک نمایید تا وارد سایت رسمی گوگل تگ منیجر شوید. پس از ورود به این سایت شما نیاز به یک اکانت دارید که در قسمت راست این صفحه دکمه ساخت اکانت(Create Account) موجود می باشد.

ابزار Google Webmaster Tools برای توسعه schema

دومین ابزار حرفه که می توانیم به وسیله آن اسکیما رو توسعه دهیم Google Webmaster Tools می باشد که کاربران زیادی از آن استفاده می کنند. ابزار Google Webmaster Tools از امکانات زیادی برخوردار می باشد که نام آن به گوش بسیاری از مدیران سایت خورده است. شما علاوه بر رعایت اعلائم اسکیما با استفاده از این ابزار می توانید کار های مختلفی را انجام دهید، بطور مثال یکی از امکانات این ابزار بخش هایلایت(Data Highlighter) آن می باشد. شما در این بخش می توانید موضوعات محبوب و یا خاص خود را از دیگر مطالب جدا کرده باشید و یا آنها را مخصوص و یا روشن کرده باشید.

بطور کلی شما به وسیله Google Webmaster Tools می توانید اسکیما را بر روی سایت خود فعال سازی کنید، برای انجام اینکار شما می توانید ابزار Google Webmaster Tools را از اینجا دریافت کنید. در مقاله های قبلی سایت ما شما را با Google Webmaster Tools آشنا کردیم، همانطور که گفته شده بود نام جدید آن Google Search Console می باشد.

در قسمت بالا ما شما را با دو ابزار حرفه برای توسعه اسکیما آشنا کردیم حال قصد داریم به روش دیگری این کار ها را انجام دهیم. شما به وسیله اسکریپت و یا میکرو دیتا ها می توانید اسکیما را فعال کنید که در بخش بعدی شما را با آن آشنا خواهیم کرد.

توسعه اسکیما به وسیله اسکریپت

امروزه اسکریپت ها توانسته اند دنیای تکنولوژی را در اختیار خود بگیرند، ما به وسیله اسکریپت Json LD می توانیم این کار را انجام دهیم، در قسمت های قبلی ما به وسیله ابزار های آماده بدون نوشتن یک خط کد کار های خود را به سادگی انجام دادیم، اما اگر شما با زبان های برنامه نویسی آشنایی لازم را دارید، به وسیله اسکریپت JSON شما می توانید این کار را انجام دهید. اما اگر شما آشنایی لازم را با برنامه نویسی ندارید می توانید از ابزار حرفه ای JSON LD schema generator tool استفاده کنید. در اولین قدم برای ورود به این صفحه می توانید اینجا کلیک نمایید.

پس از استفاده نهایی از این ابزار به شما کد اسکریپتی داده می شود که می توانید با کپی کردن آن و جایگذاری در قسمت اسکریپت های سایت خود اسکیما را بر روی سایت خود فعال سازی کنید. توجه داشته باشید که این ابزار مراحلی ثبت نامی دارد که حتما باید تمامی این فیلد ها را تکمیل کنید تا کد اسکریپت به شما داده شود.

توسعه اسکیما به وسیله میکرو دیتا ها

در آخرین قدم از این بخش از آموزش اسکیما ما قصد داریم شما را با میکرو دیتا ها آشنا کنیم. همانطور که از نام آن مشخص می باشد میکرو دیتا می توانند داده های کوچکی در سایت ما باشند که می توان از این داده های کوچک استفاده های مفیدی داشت. میکرو دیتا ها همانند اسکریپت های ما از اهمیت زیادی در سئو و بهینه سازی یک سایت برخوردار می باشند. بطور کلی میکرو دیتا ها از 3 تگ تشکیل شده اند که در کنار هم می توانند یک اسکیما را به وجود آورند. بطور مثال در کد زیر ما می توانیم مثالی از یک میکرو دیتا را مشاهده کنیم.

مراحل جایگذاری اسکیما به وسیله میکرو دیتا ها

همانطور که در قسمت قبلی گفته شد هر 3 تگ Html می توانند یک اسکیما را به وجود آورند. میکرو دیتا ها از مقادیر خاص و از قبل تعیرف شده ای برخوردار می باشند که به نوعی از سایت اسکیما بهره گرفته است. بطور کلی تگ های ItemScope, Itemprop و itrmtype مقادیر اصلی از میکرو دیتا ها می باشند که ما به وسیله این 3 تگ اصلی می توانیم یک اسکیما به وجود آوریم. همانطور که در قسمت کد مشاهده می کنید ما یک Div کلی ساخته ایم که در آن می توانید اطلاعاتی را مشاهده کنید.

در اولین بخش داخلی تگ هدینگ 1 را مشاهده می کنیم که درون آن عنوان مقاله ما ثبت شده است. تگ ها بصورت کلی از دو قسمت برخوردار می باشند، در قسمت میانی دو تگ هد ما می توانیم عنوان خود را وارد کنیم و به تگ مورد نظر خود یک ویژگی را اختصاص بدهیم. همانطور که مشاهده می کنید بعد از کد h1 ما مقدار itemprop=”head” قرار گرفته است که می تواند نشان دهد این بخش قسمت عنوان مقاله ما می باشد. همچنین دو قسمت بعدی می توانند نشان دهنده نویسنده مقاله و محتوای مقاله باشند که با توجه به مقادیر داخلی خود می توانید نام این ویژگی ها را تغییر دهید.

مفهوم ویژگی های تگ

در واقع اسکیما می خواهد مطالب مفید هر سایت را از مطالب مضر جدا سازی کند برای اینکار معیار هایی را برای همه مطالب قرار داده است که در صورت نداشتن چنین معیار هایی مطالب در موتور های جست وجوگر به نمایش گذاشته نمی شوند. اسکیما برای درک بهتر از مطالب شما نیاز به یک کد نویسی بهینه دارد، شما در زمان طراحی سایت خود می توانید اینکار را انجام دهید، روش میکرو دیتا برای شما بسیار مناسب می باشد که هر Div را از دسته ای خاص قرار دهید، با نام گذاری و جداسازی کردن هر Div موتور های جست و جوگر راحت تر می توانند سایت شما را درک کنند و مطالب شما سریع تر در گوگل به نمایش گذاشته می شوند.

در استاندار های طراحی سایت کد های خاصی وجود دارد که شما با استفاده از این کد ها می توانید سرعت بارگذاری موتور های جست و جوگر را در سایت خود افزایش داده باشید. اگر در کد بالا با دقت مشاهده کرده باشید متوجه می شوید که ما به تگ Div خود ویژگی ای را داده ایم که می تواند مشخص کند این بخش از سایت ما چه عنوانی دارد. بدین وسیله این بخش از سایت ما جزیی از قسمت های مفید به حساب می آید و در زمان نمایش اولیت بیشتری دارد.

نتیجه گیری

در این سری از مقاله های دیبا پی سی ما شما را با اسکیما آشنا کردیم و می دانید که چگونه و با چه روش هایی می توانید اسکیما را به سایت خود متصل کنید. اسکیما از فواید زیادی برخوردار می باشد که با تمامی این موارد آشنایی لازم را پیدا کرده اید. در قسمت های آینده این آموزش ما می خواهیم شما را با بخش های بیشتری از اسکیما آشنا کنیم. اسکیما از دنیای بزرگی شکل گرفته است که ما در طی زمان سعی بر آن داریم تا شما را بصورت کامل و تخصصی با این مفهوم بزرگ آشنا کنیم.

پس چه بهتر است برای بهینه سازی سایت خود و یا افزایش رتبه سایت خود از اسکیما استفاده کنیم. شما برای مطالعه دیگر مقاله های آموزشی سایت دیبا پی سی می توانید از بخش انتهایی سایت از دیگر مقالات و آخرین عنوان های آموزشی ما دیدن فرمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.