شاید باور نکنید اما حذف برخی صفحات از وب سایت شما می تواند تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت شما داشته باشد. این صفحات در اصلاح زامبی پیج (zombie page) نامیده می شوند. زامبی پیج ها صفحات و محتواهایی هستند که ارزش پایینی دارند و باعث می شوند تا اعتبار کلی سایت تحت تاثیر آنها کاهش یابد. اگر برای این صفحات به موقع چاره ای پیدا نکنید و برای رفع مشکلات آن ها اقدام نکنید رتبه خوبی در نتایج جستجو نخواهید داشت. در واقع با ویرایش و یا حذف زامبی پیج ها اعتبار کلی سایت افزایش می یابد و به مرور رتبه سایت در نتایج جستجو بهبود خواهد یافت. در ادامه به بررسی انواع زامبی پیج ها و روش های برخورد با این نوع صفحات را بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
چگونه اصلاح زامبی پیج ها می تواند به وب سایت شما کمک کند؟
اگر این صفحات را در وب سایت خود پیدا کرده و مشکلاتشان را برطرف نمایید، به طور بالقوه می تواند بر کیفیت وب سایت شما تأثیر بگذارد.
صفحات مورد نظر ایندکس می شوند
با حذف زامبی پیج ها، برای گوگل نسبتاً آسان است که بفهمد چه صفحاتی از وب سایت شما ارزشمند هستند تا تمرکز خود را روی آن صفحات بگذارد و صفحات وب سایت سریع تر ایندکس خواهند شد.
باعث بهبود تجربه کاربری می شود
همانطور که ایرادات zombie page ها را برطرف می کنید، نرخ پرش سایت کاهش می یابد. با کاهش صفحات کم کیفیت در وبسایت کاربران سریعتر به نتیجه دلخواه خود دست می یابند که این مساله به طور بالقوه میتواند به متمایز شدن برند شما از بقیه کمک کند.
بر امتیاز کیفیت وب سایت شما تأثیر می گذارد
هنگام اجرای تبلیغات گوگل ادز، عواملی مانند امتیاز کیفیت و رتبه آگهی نقش مهمی در موقعیت تبلیغات شما در نتایج جستجو دارند. هرچه صفحات ارزشمند بیشتر و زامبی پیج کمتری داشته باشید، انتظار می رود این امتیازات بهتر باشد.
انواع زامبی پیج
علاوه بر صفحات غیر ریسپانسیو و صفحات کم ارزش که به عنوان زامبی پیج شناسایی می شوند، هنوز چند ویژگی خاص دیگر وجود دارد که می تواند به عنوان زامبی پیج در نظر گرفته شود. در ادامه به بررسی انواع زامبی پیج ها خواهیم پرداخت که می توانند وب سایت ما را با مشکل مواجه نمایند.
صفحات غیر ریسپانسیو
صفحات غیر ریسپانسیو جزو عمده ترین مشکلات یک وب سایت به شمار می رود. پیمایش این صفحات معمولاً خیلی طول می کشد یا اصلاً با صفحه نمایش موبایل و یا رایانه شما سازگار نیست و می تواند ضربه سنگینی به سئوی وب سایت شما وارد نماید. از آنجایی که گوگل چنین صفحاتی را دوست ندارد، به راحتی می توانند به تجربه کاربری و سئوی وب سایت شما آسیب بزنند.
صفحاتی با محتوای کم کیفیت
کیفیت پایین محتوا می تواند به این معنی باشد که بسیاری از نکات تولید محتوا و سئو در صفحه مورد نظر رعایت نشده است. دلیل کیفیت پایین محتوا می تواند به علت کم بودن میزان محتوا، مناسب نبودن ساختار محتوا و یا کپی کردن محتوا از سایر وب سایت ها باشد.
یک صفحه محتوای با کیفیت پایین را می توان به عنوان صفحه ای در وب سایت شما در نظر گرفت که معمولاً کمتر از 300 کلمه دارد و هیچ هدفی را دنبال نمی کند. این مساله شامل صفحاتی که سال هاست بروزرسانی نشده اند نیز می شود. این گونه صفحات برای یک وب سایت سالم خوب نیستند. از آنجایی که عوامل مختلف می تواند پیامدهای متفاوتی برای وب سایت شما داشته باشد، می توان گفت که یا باید آنها را اصلاح کنید یا حذف نمایید.
صفحات ایندکس نشده
صفحات خاصی در سایت شما وجود دارد که ممکن است زمان بارگیری و نمایش آن بیش از حد طول بکشد. گوگل یک استراتژی بسیار خاص برای ایندکس کردن محتوا و تعیین کیفیت صفحات شما دارد. زمان صرف شده توسط خزنده ها در یک سایت را بر تعداد صفحات سایت شما تقسیم می کند. اگر صفحهای وجود داشته باشد که روند ایندکس کردن را با کندی مواجه نماید، آن صفحات را ایندکس نخواهد کرد.
اگر چنین صفحاتی در وب سایت شما وجود داشته باشد، گوگل به طور خودکار آنها را به عنوان صفحاتی بی ارزش در نظر می گیرد و احتمال رها شدن این صفحات توسط کاربران نیز زیاد است. چنین صفحاتی نمی توانند ترافیک مستقیمی از گوگل دریافت کنند.
صفحاتی که از لحاظ سئو بهینه نشده اند
این سوال بسیاری از افراد است که چگونه سئو وب سایت خود را محاسبه کنیم؟
به لطف ابزار Google’s Lighthouse، می توانید در واقع امتیاز سئو وب سایت خود و صفحات مختلف آن را محاسبه کنید. حتی اگر یک صفحه عالی با بهترین محتوا نیز داشته باشید، باز هم با وجود زامبی پیج ها رتبه بهتری کسب نخواهد کرد.
صفحات وب سایت شما می توانند بسیار آموزنده و مفید باشند، اما اگر بهینه سازی سئو شما بد باشد، ممکن است دستیابی به رتبه های بالا در نتایج جستجو برای شما بسیار دشوار و ناممکن شود. چنین صفحاتی معمولاً در نتایج موتورهای جستجو با افت شدید مواجه خواهند شد.
تمام صفحات اضافی در وب سایت شما
هر وب سایتی صفحات سرصفحه و پاورقی دارد، اینطور نیست؟ این بخش از وب سایت شما شامل صفحاتی مانند “تماس با ما، درباره ما، سیاست حفظ حریم خصوصی و سلب مسئولیت” است. حتی زمانی که آنها واقعاً ارزش زیادی برای کاربر ندارند، همچنان حاوی تمام اطلاعات مهمی هستند که وب سایت شما نیاز دارد، که ایجاد این صفحات را در وهله اول الزامی می کند. عدم وجود چنین صفحاتی معمولا منجر به ایجاد صفحات زامبی بیشتر در سایت شما می شود.
نحوه شناسایی زامبی پیج ها
برای آنکه بتوانیم به درستی صفحات زامبی را تشخیص دهیم و نسبت به رفع مشکلات آن ها اقدام نمایی، در قدم اول باید این صفحات را به درستی شناسایی نماییم. برای این کار چند روش وجود دارد که در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.
برای این منظور می توانیم از گوگل کنسول (Google search console) استفاده کنیم. با کمک این کنسول همه ابزارهایی را که برای شناسایی صفحات با کارایی پایین در وب سایت خود نیاز دارید، در دسترس خواهید داشت.
روش اول
وارد گوگل کنسول خود شوید و روی تب Performance کلیک کنید. هنگامی که عملکرد وب سایت نمایش داده می شود، روی نماد “+” کلیک کرده و “Page” را انتخاب کنید.
از بین دو گزینه، «filter و compare»، روی گزینه compare کلیک کنید و URL صفحاتی را که فکر می کنید عملکرد ضعیفی نسبت به صفحه با عملکرد خوب دارند را وارد کنید.
تب Performanceبه شما امکان می دهد صفحات مختلف وب سایت خود را با هم مقایسه کنید. اگر هر یک از صفحات شما به خوبی کار نمی کند و ترافیک کمی دارد، می توانید آنها را شناسایی کنید.
روش دوم
به کنسول جستجوی گوگل خود بروید و روی « Coverage» کلیک کنید.
بعد از آنکه که روی ” Coverage ” کلیک کردید، مجموعه ای از گزینه ها را مشاهده خواهید کرد. در این بخش روی “Excluded” کلیک کنید.
با اسکرول کردن به پایین صفحه گزینه ای به نام Explored, currently not indexed را پیدا می کنید.
نتایجی که در این قسمت مشاهده می کنید صفحاتی هستند که گوگل اخیرا آنها را ایندکس نکرده است زیرا این صفحات از نظر گوگل بی ارزش هستند یا محتوای مناسبی ندارند. این صفحات را باید ویرایش کنید و یا به طور کلی از شر آنها خلاص شوید.
چگونه با زامبی پیج ها برخورد کنیم؟
برای برطرف نمودن مشکلات صفحات زامبی در سایت خود، معمولاً دو گزینه پیش رو دارید. می توانید این صفحات را ویرایش و بهینه سازی کنید و یا، این صفحات را حذف کنید. در ادامه شما را با نحوه انجام این کار آشنا می کنیم.
نحوه بهینه سازی زامبی پیج ها
همانطور که بحث کردیم، صفحات زامبی معمولاً هیچ ارزشی برای بازدیدکننده دربر ندارند. علت این مساله می تواند به دلیل زمان بارگذاری طولانی، وجود برچسب های noindex، محتوای نامناسب یا هر چیز دیگری باشد. در ادامه نحوه بهینه سازی این صفحات را توضیح می دهیم.
محتوای خود را حسابرسی کنید
ویرایش مجدد محتوای صفحات ضعیف سایت به انجام ممیزی سایت خوب کمک می کند. با این استراتژی، بیشتر صفحاتی که واقعاً ارزشی ندارند شروع به مرتبط شدن با وب سایت شما می کنند. می توانید محتوا را ویرایش کنید، اطلاعات و مطالب بیشتری اضافه کنید، یا فقط جزئیات را به روز کنید.
خبر خوب اینکه ما یک محتوای جامع آموزشی از قبل برای شما برای این مورد آماده کرده ایم اگر با حسابرسی محتوا آشنا نیستید پیشنهاد می کنم حتما سری به مقاله اش بزنید : حسابرسی محتوا + آموزش گام به گام
صفحات خود را تغییر مسیر دهید
فرض کنید یک مقاله مهم در مورد راهنمای وردپرس دارید که در حال جلب توجه است و یکی از پربازدیدترین صفحات در سایت شما است. اکنون در همان زمان، چند مقاله مشابه دیگر به عنوان مقاله اصلی دارید که واقعاً ارزشی ندارند یا ترافیک دریافت نمی کنند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که تمام آن مقالات را به سمت مقاله اصلی هدایت کنید تا اعتبار محتوای اصلی را افزایش دهید.
طراحی صفحات را بهبود بخشید
اغلب، یک صفحه قدیمی از یک وب سایت با طراحی یا موضوع جدید به بخش هایی تقسیم می شود که باعث می شود عملکرد قابل قبولی نداشته نباشد. با این حال، در حالی که شما در حال بررسی وب سایت هستید، می توانید این موارد را اصلاح کنید و طراحی صفحه را ریسپانسیو کنید.
حرف آخر در زامبی پیج ها (zombie page)
به صفحه های بی محتوا و بی ارزش سایت توجه کنید در حذف محتوا های بی کیفیت خساست به خرج ندهید. مثل زندگی واقعی که نبود برخی در زندگیمان باعث پیشرفت می شود نبودن زامبی پیج ها هم همین کار رو با سایت شما خواهند کرد.