در این سری از آموزش های سایت دیبا قصد داریم تا شما را با طراحی وب سایت فروشگاهی آشنا کنیم، شما برای ساخت یک فروشگاه ساده می توانید از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده کنید. قابل گفتن است که می توانید با نصب انواع افزونه های وردپرسی که مخصوص فروشگاه های وردپرسی می باشند سایت خود را به آسانی مدیریت کنید. در ادامه این مطلب شما با ساخت یک فروشگاه اینترنتی آشنایی لازم را بدست خواهید آورد.
فروشگاه اینترنتی چیست ؟
امروزه با گذشت زمان و پیشرفت علم بسیاری از بازار ها میدانی تبدیل به بازار های دیجیتالی شده اند، بطوری که اولین بار در سال 1980 میلادی نخستین فروشگاه های اینترنتی در حوزه فروش خودرو راه اندازی شده، که افراد بسیار زیادی را به سمت خود کشانده بود. فروشگاه های اینترنتی و یا نام بهتر آن (دیجیتال مارکتینگ) به مرور زمان در کشور ما راه اندازی شد و هم اکنون می توانید سایت های بزرگی همچون دیجی کالا و … را مشاهده کنید که از درآمد بسیار زیادی برخودار می باشند. در قسمت های پایین تر ما شما را با مزایا و مضرات یک فروشگاه اینترنتی آشنا خواهیم کرد.
مزایا فروشگاه اینترنتی
- در دسترس بودن: شما با داشتن یک فروشگاه اینترنتی می توانید در 7 روز هفته بصورت 24 ساعته محصولات خود را به فروش برسانید.
- امکان ایجاد تخفیف: به وسیله افزونه های مختلف که شما را در پایین تر با آنها آشنا خواهیم کرد می توانید برای تعدادی از کاربرانی که اول از همه از یک نوع محصول شما خریداری می کنند تخفیفی را ایجاد کنید که باعث فروش زیاد شما می شود.
- فروش گسترده: شما در فروش های میدانی تنها می توانید محصولات خود را به منطقه حاضر بفروشید، اما در فروشگاه های اینترنتی شما می توانید محصولات خود را به نقاط مختلف کشور به فروش بگذارید.
- بازاریابی آسان: شما به وسیله تبلیغ های گسترده در سایت های مختلف و یا شبکه های اجتماعی می توانید کاربران زیادی را به سمت فروشگاه خود به آسانی جذب کنید و این کار تنها نیاز به کمی تلاش و زحمت دارد.
- مدیریت آسان: دیگر زمان کار دستی تمام شده است و ربات ها وارد عرصه تجارت شده اند، شما به وسیله افزونه های وردپرسی می توانید به صورت خودکار کار های مد نظر را به آنها بسپارید و خود درگیر کار های مهم تری شوید.
- بیزینس مدرن و دارای اعتبار: باید توجه داشته باشید که همیشه برای فروش محصولات بصورت مجازی باید یک اعتبار داشته باشید که شما می توانید با گرفتن نماد اعتماد از سایت رسمی آن این اعتماد را به مشتریان خود ایجاد کنید تا از شما خرید داشته باشند.
مضرات و یا حداقل نیاز های فروشگاه
- در این قسمت می خواهیم شما را با چندین نکته که باعث کاهش فروش فروشگاه شما می شود آشنا کنیم.
- خالی بودن انبار های محصول: اگر قصد دارید تا بصورت جدی وارد این عرصه شوید، بهتر است همیشه انبار های شما پر باشد، تا در صورت نیاز یک محصول کاربر از سایت شما خارج نشود و آن را از سایت فروشگاهی شما تهییه کند.
- بهینه نبودن سایت فروشگاه : برای بروز بودن در بین دیگر فروشگاه های اینترنتی شما باید حتما سایت خود را بر اساس الگوریتم های گوگل بروز کرده تا جست و جو های بیشتری از سمت گوگل وارد فروشگاه شما شوند.
- تنوع نداشتن در محصولات: همیشه باید در محصولات خود تنوع داشته باشید تا تمامی سلیقه ها را به خود جذب کنید همانند رنگ و سایز یک لباس
- گرون فروشی محصولات: زمانی که قیمت یک محصول در بین دیگر فروشگاه ها گرون تر ارائه شود باعث ریزش مشتریان سایت شما می شود، پس توصیه می شود تا حداقل امکان سود محصولات خود را کمتر حساب کرده تا تعداد مشتریان شما کاسته نشود.
- نداشتن کیفیت: و در آخرین قسمت مهم ترین ویژگی هر محصول کیفیت آن می باشد که در صورت نداشتن کیفیت باعث از دست دادن کاربران فروشگاه شما می شود.
وردپرس چیست ؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا می باشد که شما به وسیله آن می توانید یک سایت و یا فروشگاه وردپرسی را راه اندازی کنید. اگر شما با زبان برنامه نویسی رابطه خوبی ندارید و می خواهید یک سایت بسازید بهتر است از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید که در ایران و جهان از محبوبیت خاصی برخودار می باشد. از آنجا که وردپرس نیازی به برنامه نویسی ندارد پک های خاصی را به اسم افزونه ها و یا نام رسمی (پلاگین ها) برای کاربران خود قرار داده است که هر کدام از این افزونه ها از اسم و کارای خاصی برخودار می باشند که شما نسبت به نیاز خود می توانید این افزونه ها را در وردپرسی خود نصب کنید. شما برای کسب اطلاعات بیشتر در رابط با وردپرس و افزونه های آن می توانید از مقاله های دیگر سایت دیبا پی سی بازدید نمایید.
طراحی فروشگاه آنلاین با وردپرس
در این بخش ما می خواهیم یکی از محبوب ترین افزونه های وردپرسی یعنی ووکامرس که به وسیله آن می توانید فروشگاه خود را مدیریت کنید با شما آشنا کنیم. افزونه ووکامرس یکی از محبوب ترین افزونه ها در زمینه فروشگاهی و وردپرسی به حساب می آید که بیش از 4,000,000 میلیون نفر از این افزونه بطور فعال استفاده می کنند و آخرین ورژن آن که 3.5.4 می باشد یک هفته پیش در سایت رسمی وردپرس قرار گرفته شده است. شما برای دانلود این افزونه می توانید اینجا کلیک نمایید.
کار با ووکامرس
شما در قسمت بالا با افزونه ووکامرس آشنا شدید و در این قسمت قصد داریم تا شما را با نحوه کار این افزونه آشنا کنیم. بعد از نصب کردن افزونه بر روی وردپرس شما می توانید تنظیمات جداگانه ای را نسبت به ووکامرس مشاهده کنید و تنظیمات را با توجه به نیاز های خود تنظیم کنید. برای دسترسی به این قسمت شما می توانید از قسمت پیشخوان های خود بر روی افزونه ها و یا ابزارک ها کلیک کرده تا وارد صفحه جدیدی شوید. اگر شما از قبل نسخه فارسی سازی شده این افزونه را دانلود کرده باشید به راحتی می توانید تمامی بخش های مختلف این افزونه را یاد بگیرید. اما بطور کلی این قسمت از چندین صفحه جداگانه تشکیل شده است که شما می توانید در هر قسمت بر اساس دسته بندی شده ها تنظیمات را اعمال کنید.
تنظیمات ووکامرس
در این منو های تنظیمات شما می توانید گزینه های اصلی، فهرست، صفحات، دارایی، مالیات، حمل و نقل و … را مشاهده کنید که در قسمت پایین تر ما شما را با این بخش ها بیشتر آشنا خواهیم کرد.
- اصلی: شما در این قسمت می توانید محل فروشگاه خود را مشخص کنید، علاوه بر آن می توانید کشور های مجاز به خرید و ارز فروش کالا ها را مشخص کرده و در قسمت پایین تر برخی از ویژگی ها همانند کوپن ها را فعال و یا غیر فعال کنید.
- فهرست: شما در این پنجره می توانید گزینه هایی درباره فهرست ها و اطلاعاتی در مورد محصول را فعال و یا غیر فعال کنید، اطلاعاتی مثل وزن، ابعداد و رنگ
- صفحات: در این بخش شما می توانید تنظیمات کلی صفحات فروشگاه را تنظیم کنید و یا اقدام به ساخت صفحه جدیدی کنید.
- دارایی: شما با مراجعه کردن به این بخش می توانید اطلاعتی را رابط با موجود کم کاربران فعال و یا غیر فعال کنید.
- مالیات: اگر شما فروشگاهی برای بین الملل دارین این قسمت می تواند برای شما مفید باشد و با نوشتن این قوانین نیاز شما را برطرف خواهد کرد.
- حمل و نقل: در این قسمت شما می توانید گزینه های زیادی را مشاهده کنید که در صورت ارسال محصول بصورت پسد مبلغ به چه شکلی می تواند پرداخت شود که در صورت زدن تیک این گزینه برای شما فعال خواهد شد.
- حال شما با تنظیمات ووکامرس آشنایی لازم را پیدا کرده اید و می توانید یک فروشگاه اینترنتی را با سیستم مدیرتی وردپرس خود هدایت کرده باشید، همچنین در قسمت پایین ما به شما آموزش می دهیم که بدون سیستم وردپرس چگونه می توانیم یک فروشگاه استاندارد داشته باشیم.
چگونه یک فروشگاه طراحی کنیم ؟
شما برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی می توانید به استفاده از قالب های آماده و یا خرید اسکریپت های اختصاصی اولین قدم را در این راه برداشته باشید. در گام دوم شما باید یک دامنه مناسب و معتبر داشته باشید تا کاربران بتوانند به فروشگاه شما اعتماد داشته باشند. در قدم سوم شما باید برای سایت فروشگاهی خود یک نماد اعتبار داشته باشید و دیگر موارد که ما قصد داریم در قسمت پایین شما را با تک تک این گزینه ها بیشتر آشنا کنیم.
اولین گام: طراحی و یا خرید فروشگاه
در اولین قدم شما باید برای خود یک اسکریپت و یا قالب آماده داشته باشید که می توانید آنرا خریداری کرده و یا در صورت داشتن سواد لازم از برنامه نویسی می توانید آنرا به نحوه مورد نظر خود طراحی کنید. اگر شما قصد دارید تا یک فروشگاه اختصاصی داشته باشید نیاز به اسکریپت کاملی از یک سایت و پنل اختصاصی برای کار دارید که هزینه و زمان زیادی برای آن لازم است، و یا اگر قصد دارید تا در سیستم مدیریت محتوای وردپرس فروشگاهی داشته باشید می توانید به وسیله افزونه ووکامرس که در بالا تر درباره آن تعریف شده است استفاده کنید.
دومین گام: تهییه دامنه و سرور
در قدم بعدی شما برای راه اندازی این فروشگاه نیاز به یک دامنه (آدرس سایت شما) معتبر دارید، اگر قصد دارید بصورت جدی این کار را ادامه دهید پس توصیه می شود که در انتخاب کردن یک نام خوب دقت داشته باشید، توجه کنید که این نام برای شما یک برند خواهد شد و با گذشت زمان و کسب سرمایه بیشتر از این طریق شما نمی توانید نام برند خود را عوض کنید. بعد از انتخاب کردن یک دامنه خوب شما باید به دنبال یک سرور مناسب برای راه اندازی سایت خود بر روی آن باشید که توصیه می شود از نمایندگی های معتبر تهییه نمایید تا در صورت افزایش بازدید از سایت فروشگاهی شما دچار کاستی سرعت نشوید.
سومین گام: تهییه نماد های الکترونیک
بعد از ساخت و راه اندازی کامل سایت خود شما باید یک مجوز برای فروش محصولات خود تهییه کنید، نداشتن این مجوز به معنای آن نمی باشد که شما نمی توانید محصولی را به فروش برسانید ولی اگر این نماد را نداشته باشید کاربران به شما اعتمادی ندارند که پولی را برای شما پرداخت کنند، برای همین شما می توانید با مراجعه به سایت رسمی ساماندهی این مجوز را دریافت کنید و با قرار دادن این لوگو و نماد اعتماد شما اعتماد خرید محصول امن را به کاربران خود می دهید. برای ورود به این سایت می توانید اینجا کلیک نمایید.
چهارمین گام: رعایت نکات سئو
سایت های فروشگاهی همانند دیگر سایت ها با عنوان های مختلف باید نکات سئویی را رعایت کنند که در صورت نداشتن این نکات آنها در صفحات پایین تر گوگل قرار می گیرند، در مقاله های پیشین گفته شده که گوگل برای فروشگاه های اینترنتی الگوریتمی را با نام گورخر به وجود آورده است و وظیفه آن نظارت بر سایت های فروشگاهی می باشد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر در رابط با این الگوریتم می توانید بر روی اینجا کلیک نمایید.
پنجمین گام: فعالیت و تنوع کار
در آخرین قدم که تمامی کار های مورد نیاز را انجام داده ایم باید برای فروشگاه خود تنوع قائل باشیم و محصولات متفاوت از یکدیگر باشند. توجه داشته باشید که اگر شما بخواهید محصولات خود را بصورت یکنواخت و تکراری از نظر ظاهری به فروش برسانید بدون شک کاربران سایت شما را ترک خواهند کرد.
در قسمت های بالایی ما شما را با مزایا و مضرات فروشگاه اینترنتی آشنا کردیم و همچنین یک روش ساده و راحت را برای شما توضیح دادیم که در مقالات دیگر سایت دیبا پی سی می توانید اطلاعات بیشتری نسبت به راه اندازی اینگونه فروشگاه ها کسب کنید.
نتیجه گیری
اگر شما علاقه خاصی به راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارین بهتر است در این زمینه اطلاعات بیشتری را کسب کنید و یا با کمک دوستانی که در زمینه وب و یا سئو فعالیت داشته اند همکاری داشته باشید تا سایت فروشگاهی شما در روز های بهتر از دیروز قرار بگیرد، همچنین شما برای فروش درست محصولات خود می توانید از یک متریال (طراحی) ساده برای مشتریان خود استفاده کنید تا بتوانند به سادگی از محصولات بازدید کرده و به راحت ترین شکل ممکن محصول را خریداری نمایند و برای آنها حس پیچیدگی و سوال ایجاد نکند.
سایت دیبا پی سی ارائه دهنده انواع طرح های گرافیکی و طراحی سایت های مختلف می باشد که در صورت نیاز و اطلاعات بیشتر در رابط با سایت ما و مطالعه دیگر مقاله های آموزشی سایت می توانید از دیگر صفحات ما بازدید نمایید.