مشاور سئو (SEO Consultant) یا متخصص سئو (SEO Specialist) مسئول بهینه سازی وب سایت یک شرکت برای موتورهای جستجو است. اما چرا باید از یک مشاور سئو کمک بگیریم؟
بگذارید یک سوال دیگر از شما بپرسیم :
تا حالا چند بار اتفاق افتاده است که وقتی در گوگل چیزی را جستجو می کنید، به صفحه دوم بروید؟ خب خیلی کم این اتفاق می افتد.
به همین دلیل است که همه کسب و کارها می خواهند وب سایتشان در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شود. اینجاست که وجود یک مشاور حرفه ای سئو اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
اگر هنوز شک دارید که سایت خود را به یک متخصص سئو بسپارید یا نه، تا پایان این مقاله با دیبا ارتباط همراه باشید.
فهرست مطالب
مشاور سئو کیست ؟
مشاور سئو شخصی است که به کسب و کارها کمک می کند تا در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری بگیرند.
یک مشاور حرفه ای سئو در تمام زمینه های بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) مثل سئو تکنیکال (سئو فنی)، سئو داخلی (On-page SEO)، سئو خارجی (Off-page SEO)، تحقیق کلمات کلیدی، کپی رایتینگ، ابزارهای آنالیز سئو سایت، بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO) و … تخصص دارد.
یک مشاور حرفه ای سئو چه کاری انجام می دهد؟
هدف مشاور سئو این است که ترافیک ارگانیک وب سایت شما را افزایش دهد و مطمئن شود که مخاطبان هدف می توانند سایت شما را راحت تر پیدا کنند. استخدام مشاور سئو می تواند به شما کمک کند تا جایگاه رقابتی خود را حفظ کنید و پتانسیل درآمدزایی کسب وکارتان را افزایش بدهید.
در ادامه به بعضی از مهم ترین وظایف یک متخصص سئو حرفه ای اشاره می کنیم :
تحقیق کلمات کلیدی : مهارت خاص مشاور سئو
تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهمترین فاکتورهایی است که شما باید در برنامه ریزی استراتژی محتوای خود درنظر بگیرید.
مشاوران سئو با تحقیق کلمات و عبارات کلیدی، لیستی از کلمات کلیدی که محتوای شما باید شامل آن ها باشد را تهیه می کنند و برای این کار معیارهای مختلفی مثل حجم جستجو، سختی کلمه کلیدی و میانگین تعداد کلیک ها در نتایج موتورهای جستجو را درنظر می گیرند.
ارزیابی وب سایت
متخصصان سئو، وب سایت شما را از نظر SEO و همه فاکتورهایی که در رتبه بندی موتورهای جستجو نقش دارند بررسی می کنند. به عنوان مثال آن ها صفحات وب سایت، پست بلاگ ها، توضیحات متا، سرعت لود شدن سایت و … را مورد ارزیابی قرار می دهند.
هدف از ارزیابی سئو این است که آیا الگوریتم های موتورهای جستجو می توانند بفهمند سایت شما در مورد چه چیزی است یا نه.
برترین ابزار های بررسی سئو سایت
تحقیق در مورد رقبا
یک مشاور سئو باید بررسی کند که رقبای شما چه کسانی هستند، برای چه کلمات کلیدی رتبه گرفته اند و سایت شما چطور می تواند برای همان کلمات کلیدی رتبه بهتری کسب کند. برای این کار متخصصین سئو از ابزارهای سئو مختلفی مثل Semrush، Ahref، MOZ Pro و … استفاده می کنند.
بهینه سازی محتوا
بهینه سازی محتوای وب سایت براساس کلمات کلیدی مرتبط با محصولات و خدمات شما، یکی دیگر از وظایف یک سئوکار است.
یک مشاور حرفهای سئو باید بر کار تولیدکنندگان محتوا و کپی رایترها نظارت داشته باشد تا محتوایی با کیفیت و ارزشمند تولید کنند و در تهیه تقویم محتوا، ارائه ایده های محتوایی جدید، نوشتن عنوان و توضیحات متا، آموزش سئو محتوا و … به آن ها کمک کند.
بهینه سازی سئو داخلی و سئو خارجی
بهینه سازی محتوا، کلمات کلیدی مرتبط، سرعت بارگذاری صفحه، متا دیتاها، ساختار URL صفحات، موبایل فرندلی بودن سایت، و … مواردی هستند که یک مشاور سئو برای بهبود سئو داخلی وب سایت شما مورد بررسی قرار می دهد.
یکی از مهم ترین عناصر سئو خارجی، لینک سازی خارجی است. وقتی وب سایتی از برند شما در محتوای خود اسم می برد یا به سایت شما لینک می دهد، در واقع کیفیت محتوای شما را تضمین می کند و این کار شانس حضور شما را در رتبه های بالای گوگل بیشتر می کند.
یک متخصص سئو میتواند به شما کمک کند تا با استفاده از روش هایی مثل بازاریابی شبکه های اجتماعی، نوشتن پست مهمان و اینفلوئنسر مارکتینگ، لینکهایی با کیفیت بالا بدست بیاورید.
6 دلیل برای اینکه شما به مشاور سئو نیاز دارید
اگر این نشانه ها را در کسب و کار خود دیدید، وقت آن رسیده که با یک مشاور سئو یا شرکت ارائه دهنده خدمات سئو تماس بگیرید :
1) حجم کارتان زیاد است ؟ از مشاور سئو کمک بگیرید
اجرای موفق استراتژی سئو نیاز به زمان زیادی دارد. اینکه یک روز برای سئو سایت زمان بگذارید و یک هفته از آن غافل بشوید، به رشد کسب و کار شما کمکی نمی کند. پس اگر وقت کافی برای این کار ندارید، کاملاً منطقی است که سئو سایت خود را به یک متخصص سئو یا آژانس سئو برون سپاری کنید.
پنج نکته برای انتخاب یک آژانس طراحی وب سایت
2) نمی دانید کدام کلمات کلیدی را انتخاب کنید
ابزارهایی مثل Keyword Planner و KWFinder می توانند به شما کمک کنند تا بفهمید چه عبارت هایی چند بار توسط کاربران جستجو می شوند. البته پیدا کردن کلمه کلیدی مناسب کار راحتی نیست. شما باید تشخیص بدهید کدام یک از عبارت ها و کلمات کلیدی ارزش تولید محتوا برای کسب و کارتان را دارند.
همانطور که گفتیم یکی از کارهای مشاور سئو این است که خیال شما را از پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط راحت کند.
3) ترافیک ارگانیک سایت شما کاهش پیدا کرده است
گوگل به طور مداوم الگوریتم های خود را به روز می کند. بیشتر اوقات این تغییرات جزیی است و ما متوجه آن نمی شویم. با این حال اگر ترافیک سایت شما یک شبه کاهش چشمگیری پیدا کند، ممکن است وضعیت بخش فروش کسب و کارتان تحت تأثیر قرار بگیرد.
دلایل زیادی برای کاهش ترافیک ارگانیک سایت وجود دارد. به عنوان مثال می تواند به دلیل خطای پیکربندی در نقشه سایت یا فایل robots.txt باشد. احتمال دیگر این است که گرفتار جریمه یا به اصطلاح پنالتی گوگل شده باشید و این ممکن است باعث حذف سایت شما از نتایج موتورهای جستجو شود.
اگر با این موارد آشنایی ندارید، یک متخصص سئو می تواند به شما کمک کند تا ترافیک سایت خود را بازیابی کنید و نرخ تبدیل ها را بهبود ببخشید.
4) نمی توانید رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید
بررسی کارهایی که رقبا و شرکت های مشابه شما برای بدست آوردن رتبه های بالای گوگل انجام می دهند، می تواند ایده ها و استراتژی های جدیدی برای شما به همراه داشته باشد. با کمک یک مشاور سئو حرفه ای می توانید گزارش های جامعی از فعالیت های رقبای خود بدست بیاورید.
5) یک سایت خوب دارید که هیچ کس آن را نمی بیند!
اگر برای سئو سایت خود زمان و هزینه زیادی صرف کرده اید، اما نتیجه ای که انتظار داشته اید برآورده نشده است، نا امید نشوید. چون برای دیدن نتایج سئو باید منتظر بمانید تا گوگل سایت شما را ایندکس کند. اما اگر هفته ها گذشته و هیچ چیز تغییر نکرده است، لازم است با یک مشاور سئو تماس بگیرید تا ببینید مشکل از کجاست. شاید لازم باشد بعضی از فاکتورهای سئو فنی را بهینه سازی کنید.
6) نمی توانید عملکرد سایت خود را آنالیز کنید
عملکرد سایت را می توان با استفاده از ابزارهای تحلیلی مختلفی مانند Google Analytics مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. اگر به ابزارهای تحلیل سایت مسلط نیستید، از یک سئوکار کمک بگیرید یا به شرکت های خدمات مشاوره سئو درخواست بدهید.
اگر برای مشکلات سئو سایت خود به دنبال راه چاره هستید، تیم سئو دیبا ارتباط با چندین سال تجربه و ارائه خدمات سئو در شهرهای مختلف، آماده همراهی شماست.