احتمالاً عبارت سئو محتوای متنی زیاد به گوشتان خورده است! اما سئو ویدیو چطور ؟
بگذارید قبل از اینکه بیشتر در این مورد توضیح بدهیم، این آمار جالب را با هم ببینیم :
یک کاربر به طور متوسط 4 ثانیه در یک وب سایت می ماند و در صفحات آن چرخی می زند، اما 2 دقیقه و 7 ثانیه می ماند و یک ویدیو را تماشا می کند!
اگر وب سایت دارید، حتماً دنبال راه هایی هستید که کاربران را بیشتر در صفحات سایتتان نگه دارید. خب چه راهی بهتر از استفاده از ویدیو ؟
اما صبر کنید به همین راحتی هم نیست! ویدیوها هم مثل محتوای متنی نیاز به سئو و بهینه سازی دارند تا در نتایج موتورهای جستجو رتبه خوبی بگیرند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم مهم ترین روش های سئو ویدیو (Video SEO) یا بهینه سازی موتور جستجوی ویدیو را به شما معرفی کنیم.
فهرست مطالب
- سئو ویدیو چیست ؟
- 10 استراتژی مهم برای سئو ویدیو
- 1) بستر مناسب آپلود ویدیو را انتخاب کنید
- 2) قسمت های مهم محتوای ویدیو را به صورت متنی بنویسید
- 3) از یک تصویر شاخص جذاب استفاده کنید
- 4) از عنوان و توضیحات متای قوی غافل نشوید
- 5) ویدیو را در اول محتوا قرار بدهید
- 6) سئو ویدیو را با CTA قدرتمندتر کنید
- 7) از کدهای اسکیما برای سئو ویدیو استفاده کنید
- 8) نقشه سایت ویدیویی ایجاد کنید
- 9) سئو ویدیو پایان ماجرا نیست! به تبلیغات هم فکر کنید
- 10) ویدیو خود را بعد از انتشار تجزیه و تحلیل کنید
- سئو ویدیو یوتیوب
سئو ویدیو چیست ؟
اگر خیلی ساده بخواهیم بگوییم، سئو ویدیو مجموعه کارهایی است که برای بهینه سازی یک ویدیو انجام می دهیم تا در موتورهای جستجو رتبه بهتری بگیرد.
روش های زیادی برای سئو ویدیو وجود دارد که در این مقاله به مهمترین آن ها اشاره می کنیم :
10 استراتژی مهم برای سئو ویدیو
برای بهینه سازی موتور جستجوی ویدیو، نکته ها و استراتژی های زیر را به خاطر بسپارید :
1) بستر مناسب آپلود ویدیو را انتخاب کنید
قبل از اینکه تصمیم بگیرید ویدیو را کجا آپلود کنید، از خود بپرسید هدف از انتشار آن چیست ؟ اگر به دنبال افزایش ترافیک سایت و ایجاد سرنخ های جدید هستید، ویدیو را در وب سایت خودتان بارگذاری کنید. اما اگر هدفتان برندسازی است، سایت های میزبانی رایگان مثل یوتیوب و آپارات انتخاب مناسبی هستند.
البته در این حالت باید ویدیو شما آنقدر جذاب باشد که نام برندتان در ذهن مخاطب باقی بماند.
چون درغیر این صورت ویدئوهای پیشنهادی این سایت ها که در کنار ویدیو شما نمایش داده می شوند، ممکن است به راحتی جای شما را در ذهن مخاطب بگیرند.
بنابراین قبل از طراحی ویدیو تحقیق کنید که مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستند.
این نکته را هم بگوییم که اگر تعداد ویدیوهایتان زیاد است، بهتر است آن ها را در هاست اصلی سایت خود آپلود نکنید و به جای آن از هاست های دانلود استفاده کنید.
2) قسمت های مهم محتوای ویدیو را به صورت متنی بنویسید
وقتی از ویدیو در مقاله خود استفاده می کنید، باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید :
جناب گوگل نمی تواند ویدیوی شما را درک کند! بنابراین بهتر است نسخه متنی آن را هم در مقاله بنویسید. اینطوری خیالتان راحت است که گوگل هم از محتوای شما سردر می آورد. به این ترتیب موتورهای جستجو می توانند صفحه شما را به درستی ایندکس کنند.
این کار علاوه بر ایجاد یک تجربه کاربری خوب برای مخاطبان، پیدا کردن ویدیو را هم برای آن ها آسان تر می کند. به علاوه می توانید قبل از ویدیو یکی دو خط درمورد آن بنویسید (البته یکی دو خط جذاب!) و خواننده را ترغیب کنید تا ویدیو را تماشا کند.
3) از یک تصویر شاخص جذاب استفاده کنید
تصویر شاخص یا تصویر بندانگشتی (Thumbnail) همان چیزی است که وقتی ویدیویی را سرچ می کنید، به عنوان کاور آن می بینید. خب یک بسته بندی شیک یا یک جلد جذاب برای کتاب همیشه می تواند وسوسه کننده باشد! در مورد ویدیو هم همینطور است.
شاید بتوانیم بگوییم که تصویر شاخص به اندازه عنوان ویدئو مهم است، چون با همین یک تصویر کوچک کاربر ممکن است تصمیم بگیرد که روی ویدیوی شما کلیک کند یا به راحتی از آن بگذرد.
4) از عنوان و توضیحات متای قوی غافل نشوید
درست مثل محتوای متنی، عنوان و توضیحات متا در رتبه بندی و سئو ویدیو ها هم نقش دارند. پس برای نوشتن یک اسنیپت (Snippet) جذاب وقت کافی بگذارید. فراموش نکنید که از کلمه کلیدی هم در عنوان و متادیسکریپشن ویدیو استفاده کنید.
5) ویدیو را در اول محتوا قرار بدهید
مطمئناً همه بازدیدکنندگان صفحه شما را تا آخر اسکرول نمی کنند. پس اگر ویدیو را در ابتدای صفحه قرار بدهید، این شانس را دارید که با یک محتوای ویدیویی جذاب، آن ها را تا انتهای محتوا در صفحه خود نگه دارید.
این نکته را هم اضافه کنیم که گوگل معمولاً فقط یک ویدیو را در هر صفحه ایندکس می کند. بنابراین بهتر است در هر محتوا بجای گذاشتن چند ویدیو، از یک ویدیوی کامل و تأثیرگذار استفاده کنید.
6) سئو ویدیو را با CTA قدرتمندتر کنید
قبل از طراحی ویدیو باید یک سوال مهم از خود بپرسید : میخواهید مخاطبانتان پس از تماشای ویدیو چه کاری انجام بدهند؟ اگر ویدئوی شما هیچ کال تو اکشن (Call To Action) مشخصی نداشته باشد، تمام زمانی که برای ساخت آن گذاشته اید به هدر می رود. پس برای چیزی که از مخاطب انتظار دارید، یک CTA قوی ایجاد کنید.
به عنوان مثال : اطلاعات تماس خود را برای مشاوره رایگان در اختیار آن ها بگذارید یا مخاطب را به ثبت نام در یک وبینار رایگان دعوت کنید.
7) از کدهای اسکیما برای سئو ویدیو استفاده کنید
کدهای اسکیما (Schema) کدهای معناداری هستند که به موتورهای جستجو بخصوص گوگل می گویند شما ویدئویتان را چطور ساختاربندی کرده اید. این کدها به صورت ریچ اسنیپت (Rich Snippet) در نتایج موتورهای جستجو ظاهر میشوند و تصویر بندانگشتی یا پیش نمایش ویدیو را همراه با اطلاعات دیگری مثل عنوان، توضیحات، تاریخ آپلود، مدت زمان ویدئو و … نمایش میدهند.
البته گوگل کدهای اسکیما را به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی درنظر نمی گیرد. اما این کدها به صورت غیرمستقیم روی سئو ویدئو تأثیر دارند. برای اضافه کردن کدهای اسکیما به ویدیوی خود، به سایت schema.org مراجعه کنید.
اسکیما چیست ؟ صفر تا صد اسکیما
8) نقشه سایت ویدیویی ایجاد کنید
نقشه سایت ویدیویی (Video Sitemap) به موتورهای جستجو می گوید که شما در وب سایت خود از ویدیو استفاده کرده اید. همانطور که گفتیم گوگل نمی تواند محتوای ویدیو را درک کند، بنابراین ویدیو سایت مپ ها راه بسیار خوبی برای نمایش ویدیوهای شما در نتایج جستجو هستند.
به علاوه اگر از نقشه سایت ویدیویی استفاده کنید، ویدیوهای شما در Google Video هم نمایش داده میشوند که می تواند روی سئو ویدیو موثر باشد.
برای ایجاد نقشه سایت ویدیویی می توانید از افزونه Xml Sitemaps وردپرس کمک بگیرید یا مستقیماً به وب سایت xml-sitemaps.com مراجعه کنید.
9) سئو ویدیو پایان ماجرا نیست! به تبلیغات هم فکر کنید
الگوریتم های گوگل مرتب تغییر می کنند و شما نمی توانید فقط با سئو ویدیو به رتبه گرفتن آن امیدوار باشید. بنابراین اگر ویدیو را ساخته اید تا از طریق آن لید (سرنخ) بدست بیاورید و به درآمد برسید، بهتر است برای تبلیغ ویدیو هم بودجه ای درنظر بگیرید. البته این نکته را فراموش نکنید که در کنار سئو ویدیو لازم است حواستان به بهینه سازی و سئو کل صفحه هم باشد.
10) ویدیو خود را بعد از انتشار تجزیه و تحلیل کنید
اگر می خواهید مطمئن شوید که ویدیوی شما برای موتورهای جستجو کاملاً بهینه شده است، باید به کمک ابزارهایی مثل Google Analytics آن را تحلیل کنید تا مشخص شود چه قسمت هایی نیاز به بهبود دارد. به عنوان مثال باید ببینید مخاطب تا چه قسمتی از ویدیو را تماشا کرده است یا چند نفر از CTA استفاده کردند؟
اگر کاربران زیادی بعد از تماشای ویدیوی شما، آن را به اشتراک بگذارند، نظر خود را بنویسند و تعامل خوبی با ویدیو داشته باشند، گوگل به این نتیجه می رسد که محتوای ویدیویی شما برای کاربران مفید بوده است و به این ترتیب به ویدیوی شما در نتایج موتورهای جستجوی رتبه بهتری می دهد.
سئو ویدیو یوتیوب
در ادامه این مقاله قصد داریم چند نکته راجع به سئو ویدیوها در یوتیوب بگوییم :
اسم فایل ویدیویی را همان کلمه کلیدی بگذارید
یوتیوب هم مثل گوگل نمیتواند ویدیوی شما را تماشا کند تا ببیند چقدر با کلمه کلیدی مورد نظرتان مرتبط است. بنابراین بهتر است اسم فایل ویدیویی را با کلمه کلیدی جایگزین کنید.
از کلمه کلیدی در عنوان ویدیو استفاده کنید
استفاده از کلمه کلیدی در عنوان ویدیو می تواند به سئو ویدیو یوتیوب و رتبه بندی بهتر آن کمک کند. از طرفی مخاطب هم راحت تر و سریع تر به چیزی که دنبالش هست می رسد. اما این نکته را فراموش نکنید که کاربر در بین نتایج جستجو عنوانی را کلیک می کند که جذاب تر و قانع کننده تر باشد. پس عنوان ویدیوی شما باید علاوه بر کلمه کلیدی، عبارتی برای قلاب کردن و جذب مخاطب هم داشته باشد.
برای ویدیوی خود توضیحاتی مختصر و مفید بنویسید
برای نوشتن توضیحات تا 1000 کلمه هم جا دارید، اما یادتان باشد که شما قصد دارید در یک پلتفرم ویدیویی محتوای خود را بارگذاری کنید. بنابراین نوشتن متن زیاد در اینجا معنایی ندارد. پس سعی کنید در قسمت توضیحات، اطلاعات مهمتر مثل لینک سایت یا صفحه فرود را قرار بدهید و کال تو اکشن مناسبی بنویسید.
از برچسب ها (Tags) و هشتگ ها استفاده کنید
ویدیوی خود را با کلمات کلیدی مرتبط تگ کنید. به این ترتیب یوتیوب متوجه می شود که ویدیو در مورد چیست و محتوای شما را در نتایج جستجوهای مرتبط نمایش می دهد. از طرفی به بازدیدکنندگان هم کمک می کنید تا با یک نگاه از موضوع ویدیو مطلع شوند.
علاوه بر این می توانید برای ویدئوی خود هشتگ هم بگذارید. البته مثل اینستاگرام، اینجا هم نباید در هشتگ گذاری زیاده روی کنید. بهتر است از 2 تا 3 هشتگ مهم مثل نام برندتان یا کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.
یک کامنت جذاب روی ویدیو پین کنید
کامنتی بنویسید که کاربران هم ترغیب شوند نظر خود را بنویسند. هرچه مخاطبان با ویدیوی شما تعامل بیشتری برقرار کنند، در رتبه بندی آن و بهینه سازی جستجوی یوتیوب تأثیر بهتری خواهد گذاشت.
و سخن آخر اینکه :
اگر قصد دارید یک کمپین بازاریابی ویدیویی را اجرا کنید و دوست دارید نتیجه آن موفقیت آمیز باشد، در اولین قدم باید برای سئو ویدیوی خود زمان کافی بگذارید و مطمئن شوید که ویدیو برای موتورهای جستجو بهینه شده است.